Antena 3 CNN Life Știinţă Berea NU este duşmanul siluetei! Vezi studiul care te va face să îţi mai torni un pahar

Berea NU este duşmanul siluetei! Vezi studiul care te va face să îţi mai torni un pahar

Berea NU este duşmanul siluetei! Vezi studiul care te va face să îţi mai torni un pahar
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Iun 2012   •   20:44

Dacă îndrăgeşti gustul dulce-amărui al berii de orice fel şi nu refuzi niciodată o invitaţie la o "degustare" alături de prietenii tăi, câţiva cercetători de la Şcoala Politehnică Federală din Lausanne, Elveţia, îţi aduc veşti bune: Berea te poate ajuta în lupta împotriva obezităţii, a diabetului şi poate contribui chiar la creşterea masei musculare, scrie Daily Mail.

Vitamina minune, "Riboside nicotinamida", care se regăseşte şi în lapte, joacă un rol important în prevenirea obezităţii şi este responsabilă chiar şi de prelungirea vieţii, mai susţin experţii.

Potrivit coordonatorului cercetării, Johnan Auwerx, în sprijinul acestei descoperiri stă un experiment de laborator în care au testat substanţa "Riboside nicotinamida" pe un grup de şoareci.

Astfel, şoarecii au fost împărţiţi în două categorii: unii primit vitamina, în timp ce celorlalţi şoareci nu li s-a administrat această substanţă. Ambele categorii de cobai au urmat apoi o dietă bogată în grăsimi.

La finalul experimentului, care a durat 10 săptămâni, s-a constatat că animelele cărora li se administra NR (Riboside nicotinamida - n.r.)s-au îngrăşat cu 60% mai puţin decât cei care nu au primit această substanţă.

În plus, analizele au mai arătat că şoarecii cărora li se administra nicotinamida riboside nu prezentau niciun semn că ar dezvolta diabet, în plus aveau o mai mare rezistenţă la diversele sarcini la care erau supuşi, spre deosebire de animalele din cealaltă categorie.

Experţii spun că substanţa „minune” care se găseşte atât în lapte, cât şi în bere are capacitatea de a arde grăsimile, accelerând procesul de slăbire. În plus, NR ajută şi la mărirea masei musculare, după cum s-a putut observa în cazul cobailor cărora li s-a administrat această substanţă.

×
Subiecte în articol: bere Elvetia diabet lapte
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close