Antena 3 CNN Life Știinţă Boala care a omorât milioane de femei poate fi depistată acum cu ajutorul unui test genetic

Boala care a omorât milioane de femei poate fi depistată acum cu ajutorul unui test genetic

Boala care a omorât milioane de femei poate fi depistată acum cu ajutorul unui test genetic
de O.P.    |    03 Mai 2012   •   06:01
Cercetătorii britanici au descoperit că o simplă analiză a sângelui ar putea identifica femeile cu un risc crescut de cancer mamar cu decenii înainte ca boala să se manifeste.

Este vorba de un test genetic, ce ar putea fi comercializat în doar câţiva ani. În plus, acesta ar putea detecta şi alte tipuri de cancer. Un test de sânge ar putea salva viaţa a mii de femei, predispuse să facă cancer la sân. Cercetătorii britanici de la Imperial College din Londra au făcut această descoperire, care ar putea identifica primele semne ale acestei forme de cancer, cu decenii înainte ca boala să se manifeste.

Cercetătorii au efectuat un studiu pe 1380 de femei, în care au reuşit să prezică apariţia cancerului cu aproape 11 ani înainte de manifestare. Specialiştii au concluzionat că stilul de viaţă al oamenilor influenţează într-o mare măsură probabilitatea de a avea cancer.

Studiul dezvoltat de cercetătorii britanici a relevat faptul că aceste teste de sânge ar putea detecta şi alte tipuri de cancer. În doar 5-10 ani, testul ar putea fi comercializat, iar femeile din întreaga lume ar avea o şansă în plus la viaţă.





×
Subiecte în articol: cancer cancer la san
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close