Antena 3 CNN Life Știinţă Călătoriile în timp ar putea fi posibile. Fizicienii chinezi au găsit soluția

Călătoriile în timp ar putea fi posibile. Fizicienii chinezi au găsit soluția

Călătoriile în timp ar putea fi posibile. Fizicienii chinezi au găsit soluția
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    18 Mai 2016   •   13:14

Călătoriile în timp ar putea fi posibile în curând. Soluţia a fost găsită de fizicienii chinezi, relatează sciencealert.com.

Conform unui studiu publicat de cercetătorii chinezi, folosind găurile de vierme pentru călătoria în timp, poate fi demonstrată invaliditatea Principiul incertitudinii al lui Heisenberg. Acesta este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai faimoase idei din domeniul fizicii.
 
Găurile de vierme sunt descrise ca fiind portaluri între două locuri diferite din Univers, dar, de asemenea, se presupune că aceste structuri fac legătura între două „timpuri”, care pot exista în acelaşi timp în spaţiul cosmic.
 
Se crede că în cazul în care cele două părţi ale unei găuri de vierme ar fi destul de apropiate, am putea călători în timp. Această posibilitate a fost denumită de specialişti „curbă temporală închisă”.
 
Experţii chinezi au venit cu o alternativă denumită „curbă temporală deschisă”. Conform specialiştilor, acestea ne-ar permite să călătorim în timp, însă este nevoie ca în Univers să existe gărui de vierme suficient de depărtate, care, indiferent de ce am face, ne-ar atrage în interiorul lor.

×
Subiecte în articol: cercetatori Beijing calatorii viermi
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close