Antena 3 CNN Life Știinţă Răsturnare de situaţie în cazul camerelor secrete din mormântul faraonului Tutankhamon. Ce au descoperit arheologii

Răsturnare de situaţie în cazul camerelor secrete din mormântul faraonului Tutankhamon. Ce au descoperit arheologii

Răsturnare de situaţie în cazul camerelor secrete din mormântul faraonului Tutankhamon. Ce au descoperit arheologii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Mai 2016   •   22:47

Autorităţile din Egipt au anunţat recent că au fost descoperite noi indicii ce par să ateste existenţa unei camere secrete în spatele mormântului faraonului Tutankhamon, care ar putea reprezenta în fapt mormântul reginei Nefertiti, însă o echipă a National Geographic, care a efectuat o nouă scanare, a concluzionat că nu există o astfel de cameră, informează Live Science.

"Dacă ar fi existat un gol, atunci s-ar fi văzut clar pe scaner. Pur şi simplu nu există", a declarat, pentru National Geographic News, Dean Goodman, geofizician la GPR-Slice.

Contactat de Live Science, Goodman a precizat că a semnat un contract cu compania National Geographic Society care îl împiedică să prezinte mass-media descoperirile noii investigaţii.

Cu toate acestea, Live Science susţine că surse implicate în investigaţie au confirmat faptul că nu a fost descoperită o dovadă a unei camere secrete ascunse în spatele mormântului faraonului Tutankhamon.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: mormant camere secrete arheologi
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close