Cancerul ascuns în cutia ta de suc. Un pericol pentru sănătatea oamenilor

de D.D.    |    10 Iul 2012   •   10:13
Cancerul ascuns în cutia ta de suc. Un pericol pentru sănătatea oamenilor Foto: openwalls.com

Atunci când faceţi caramel acasă, topiţi zahărul într-o tigaie. Producătorii de sucuri, însă, nu recurg la aceeaşi metodă. De multe ori, aceştia creează reacţii chimice între zahăr şi amoniac la temperaturi şi presiuni foarte ridicate. Rezultatul? O substanţă care duce la apariţia cancerului în cutia ta de suc.

O substanţă care poate provoca până la 15.000 de cazuri de cancer anual a fost descoperită în mai multe tipuri de suc comercializate în întreaga lume.

Oamenii de ştiinţă cercetează colorantul 4-MI, care se poate găsi în băuturile ce conţin urme de caramel şi care au culoare închisă. 4-MI este un cancerigen cunoscut, ce poate fi găsit în băuturile Cola.

Potrivit unor studii pe animale, acest ingredient provoacă leucemie, precum şi cancer de plămâni, tiroidă şi ficat.

Deşi există şi coloranţi mai siguri pentru sănătatea oamenilor, cei mai mulţi dintre producătorii de sucuri nu sunt dispuşi să plătească mai mulţi bani pentru ei, punând sănătatea consumatorilor în pericol.

 


 


 


 

x close