Antena 3 CNN Life Știinţă Capsula Dragon a companiei SpaceX a amerizat în Oceanul Pacific

Capsula Dragon a companiei SpaceX a amerizat în Oceanul Pacific

Capsula Dragon a companiei SpaceX a amerizat în Oceanul Pacific
Sursa foto: Foto: universetoday.com
11 Feb 2015   •   09:21

Capsula fără echipaj Dragon a companiei americane SpaceX, lansată în luna ianuarie spre Staţia spaţială internaţională (ISS), a revenit pe Pământ marţi, amerizând în Oceanul Pacific, a anunţat societatea californiană pe Twitter.

Dragon s-a desprins de avanpostul orbital la 19h10 GMT, iar ultima parte a amerizării i-a fost frânată de trei parașute imense, transmite AFP.

Capsula, care a fost lansată pe 10 ianuarie, a adus diferite echipamente, deşeuri de pe ISS şi eşantioane din experienţele ştiinţifice desfăşurate în micro-gravitaţie. Dragon a mai avut la bord doi scafandri spaţiali, care au înregistrat diferite disfuncţii şi pe care NASA îi va preda companiei United Technologies pentru a fi inspectaţi şi a fi din nou folosiţi de astronauţii de pe ISS.

Dragon s-a conectat la avanpostul orbital pe 12 ianuarie, făcând aprovizionarea cu 2,2 tone de material. A fost a cincea misiune de aprovizionare a ISS efectuată de SpaceX pentru NASA, dintre cele 12 prevăzute în cadrul unui contract de 1,6 miliarde de dolari.



 

×
Subiecte în articol: Oceanul Pacific SpaceX
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close