Antena 3 CNN Life Știinţă Carbohidrații sunt mai periculoși decât fumatul

Carbohidrații sunt mai periculoși decât fumatul

Carbohidrații sunt mai periculoși decât fumatul
Sursa foto: Foto: Pixabay
17 Mar 2016   •   10:12

Alimentele bogate în carbohidrați pot fi mai dăunătoare decât fumatul, a dezvăluit o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Houston, Statele Unite în cadrul unui studiu realizat recent, scrie CNN.

Rezultatele studiului sunt bazate pe chestionarea privind obiceiurile alimentare a peste 2.000 de pacienți care au fost diagnosticați cu cancer pulmonar și compararea dietei acestora cu cea a 2.400 de persoane sănătoase. 

Persoanele care au consumat mai multă pâine albă, cartofi, orez sau cornuri, au prezentat un potențial de risc de dezvoltare a cancerului la plămâni cu 49% mai mare.

Cel mai interesant aspect al studiului este că acest potențial de risc crescut s-a manifestat în special în rândul nefumătorilor.

O dietă bogată în carbohidrați poate fi la fel de dăunătoare ca și fumatul, avertizează rezultatul cercetărilor unei echipe de oameni de știință de la Universitatea din Houston, Statele Unite. - See more at: http://www.mariustuca.ro/sanatate/26428-cornul-%C8%99i-cancerul-carbohidra%C8%9Bii-sunt-mai-periculo%C8%99i-dec%C3%A2t-fumatul#sthash.kFZLY0Bs.dpuf

×
Subiecte în articol: fumat cancer pulmonar cancer studiu
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close