Antena 3 CNN Life Știinţă Ce conţin de fapt ţigările. Lista substanţelor inhalate la un singur fum

Ce conţin de fapt ţigările. Lista substanţelor inhalate la un singur fum

Ce conţin de fapt ţigările. Lista substanţelor inhalate la un singur fum
Sursa foto: Foto: trendsupdates.com
03 Mai 2014   •   18:13

Fiecare dintre noi ştie că ţigările sunt nocive, dar puţini sunt cei care ştiu ce substanţe inhalează atunci când fumează.

Potrivit  Smoke Free Forsyth, un site creat special pentru a-i ajuta pe locuitorii ţinutului Forsyth din Carolina de Nord să se lase de fumat, ţigările conţin nu mai puţin de 4.000 de chimicale, scrie dailymail.co.uk. Printre acestea, arsenicul -  care se foloseşte pentru a otrăvi şobolanii, sau acetona - care îndepărtează vopseaua de pe unghii.

Alte substanţe folosite la producerea ţigărilor:

Amoniacul -
folosit la curăţarea toaletei, butanul - un combustibil uşor, hexamina - întrebuinţată la aprinderea grătarului, monoxidul de carbon, acidul acetic (oţetul), cadmiul - substanţă folosită la producerea bateriilor.
 
De asemenea, în ţigări regăsim chiar şi cianura, precum şi insecticidul numit DDT.

Ţigările conţin şi formaldehidă, care este folosită la conservarea cadavrelor animalelor, hidrazină (combustibil pentru rachete) şi acidul stearic, ce se găseşte în lumânări.

În ţigări găsim şi plumb, care este otrăvitor în cantităţi mari, şi poloniul, un element radioactiv care cauzează cancer.

"O problemă majoră a ţigărilor este că ele conţin sute de alte ingrediente, nu numai cele naturale din planta de tutun. Ceea ce complică acest lucru şi mai mult este că respectivele chimicale, atunci când ard, formează alte chimicale care au şi ele efecte nocive asupra sănătăţii", a declarat doctorul Luz Claudio, citat de Daily Mail.

×
Subiecte în articol: tigari fumatori
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close