Antena 3 CNN Life Știinţă Ce se va întâmpla cu Pământul în momentul în care va fi lovit de un asteroid. Omenirea va fi SALVATĂ astfel

Ce se va întâmpla cu Pământul în momentul în care va fi lovit de un asteroid. Omenirea va fi SALVATĂ astfel

Ce se va întâmpla cu Pământul în momentul în care va fi lovit de un asteroid. Omenirea va fi SALVATĂ astfel
de O.P.    |    05 Noi 2013   •   06:20

Organizaţia Naţiunilor Unite a aprobat un plan de apărare a Pământului de eventualul impact devastator al unui asteroid. Iniţiativa a venit de la Asociaţia Exploratorilor Spaţiali, un grup de foşti astronauţi prezidat de Dumitru Prunariu. Statele Unite şi Rusia au semnat un acord care le va permite, în caz de urgenţă, să-şi îndrepte rachetele nucleare împotriva asteroizilor ameninţători.

Filmul de mare succes din 1998, "Armageddon", a fost doar una din numeroasele producţii despre asteroizi care s-ar îndrepta, ameninţător, spre Pământ. Dar pericolul nu aparţine doar lumii SF, ci este cât se poate de real. Astronomii de la NASA au detectat peste 10.000 de asteroizi ale căror orbite îi pot aduce în contact cu Pământul.

Urmările ar fi catastrofale, la fel ca acum 65 de milioane de ani când se crede că tot prăbuşirea unui asteroid a eliminat dinozaurii de pe suprafaţa planetei. Pentru a preveni un asemenea cataclism, Dumitru Prunariu şi colegii săi astronauţi au propus, iar ONU a aprobat, un adevărat plan de apărare a Pământului.

Una din variantele studiate de specialişti este detonarea unor explozii nucleare care să distrugă sau măcar să devieze asteroidul, aproape ca în filmul cu Bruce Willis.

Exploziile sunt simulate pe unul din cele mai puternice computere din lume. Până când tehnologia va fi pusă la punct, va fi creată o reţea internaţională de astronomi care să avertizeze, din timp, omenirea asupra eventualelor pericole.

Mai ales că meteoritul prăbuşit, în februarie, în Rusia a trecut neobservat până la intrarea în atmosferă.

×
Subiecte în articol: asteroid NASA Dumitru Prunariu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close