Antena 3 CNN Life Știinţă Ce se va întâmpla MÂINE pe cer cu Luna. Astronomii NASA spun că este un fenomen foarte rar

Ce se va întâmpla MÂINE pe cer cu Luna. Astronomii NASA spun că este un fenomen foarte rar

Ce se va întâmpla MÂINE pe cer cu Luna. Astronomii NASA spun că este un fenomen foarte rar
de O.P.    |    07 Oct 2014   •   08:06

O eclipsă totală de Lună, denumită în mod popular şi "Lună sângerie", va avea loc în primele ore ale dimineţii de 8 octombrie şi va fi vizibilă din Canada şi Statele Unite ale Americii.

Eclipsa totală de Lună care va avea loc pe 8 octombrie este a doua din 2014, după ce un eveniment astronomic asemănător a avut loc pe 15 aprilie, şi, totodată, a doua dintr-o serie foarte rară de patru eclipse lunare consecutive. Următoarele două eclipse vor avea loc pe 4 aprilie 2015 şi pe 28 septembrie 2015, potrivit huffingtonpost.com.

Experţii de la NASA au comparat aceste patru eclipse succesive cu o mână de patru cărţi identice la poker, motiv pentru care au denumit acest fenomen "tetradă".

Numele "Lună sângerie" este dat tuturor eclipselor lunare totale, având în vedere culoarea - un roşu portocaliu - pe care o căpătă satelitul natural al Terrei în momentul în care trece prin umbra Pământului.

Eclipsele de Lună au loc doar în timpul fazei de Lună Plină.

Ultima eclipsă totală de Lună vizibilă din România a avut loc pe 10 decembrie 2011. Următoarea eclipsă totală de Lună vizibilă de pe teritoriul României se va produce pe 28 septembrie 2015.

×
Subiecte în articol: eclipsa de Luna
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close