Antena 3 Life Știinţă Ce vom mânca în viitor. Carnea va fi scoasă la IMPRIMANTĂ. Procedeul va fi pus la punct de oamenii de ştiinţă

Ce vom mânca în viitor. Carnea va fi scoasă la IMPRIMANTĂ. Procedeul va fi pus la punct de oamenii de ştiinţă

de O.P.    |    22 Ian 2013   •   07:56
Ce vom mânca în viitor. Carnea va fi scoasă la IMPRIMANTĂ. Procedeul va fi pus la punct de oamenii de ştiinţă

O companie americană susţine că poate produce carne crudă artificială prin intermediul unei imprimante 3D bio. Modern Meadow tocmai a primit susţinerea financiară a unuia dintre cei mai activi investitori din Silicon Valley (sudul oraşului San Francisco), anunţă presa internaţională.

Potrivit BBC News, compania înfiinţată de Gabor şi Andras Forgacs, tată şi fiu, intenţionează să ducă printarea 3D către un alt nivel. Unii oameni de ştiinţă au reuşit chiar să creeze alimente, precum ciocolata.

Însă „printarea” de ţesuturi ale unei fiinţe este mult mai greu de realizat, subliniază Gabor Forgacs, profesor la Universitatea din Missouri. „Noi printăm ţesut viu, celulele sunt vii când le printăm”, a declarat cercetătorul, potrivit căruia echipa Modern Meadow a reuşit deja să producă un prototip de carne artificială, care însă nu este comestibilă, cel puţin deocamdată.

Pentru a produce carne crudă, oamenii de ştiiţă prelevează, iniţial, celule stem de la un animal, prin biopsie. După ce aceste celule s-au multiplicat de mai multe ori, ele sunt puse într-un cartuş-bio, care înlocuieşte cerneala tradiţională a unei imprimante. Odată „printate” în forma dorită, pariticulele fuzionează pentru a forma ţesut viu, scrie Yahoo News.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close