Antena 3 CNN Life Știinţă Cea mai EXACTĂ HARTĂ a Căii Lactee a fost realizată! Ce SECRETE au ieşit la iveală despre galaxia noastră

Cea mai EXACTĂ HARTĂ a Căii Lactee a fost realizată! Ce SECRETE au ieşit la iveală despre galaxia noastră

Cea mai EXACTĂ HARTĂ a Căii Lactee a fost realizată! Ce SECRETE au ieşit la iveală despre galaxia noastră
Sursa foto: Foto: symmetrybox.deviantart.com
17 Iun 2015   •   18:26

O echipă de astronomi brazilieni a folosit datele adunate de sonda WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer) , aparținând NASA, pentru a realiza cea mai exactă hartă a Căii Lactee dintre cele elaborate până în prezent, conform unui material publicat de Huffington Post.

Obținerea unei hărți cât mai exacte a vastei galaxii din care face parte și sistemul nostru solar nu este deloc simplă. Conform unei analogii oferite de NASA, este ca și cum ai realiza o hartă a orașului în care locuiești, fără a ieși vreodată din propria sufragerie.

Noua hartă a Căii Lactee confirmă faptul că galaxia noastră este o spirală cu patru brațe și oferă o perspectivă de detaliu fără precedent asupra unor roiuri stelare aflate la marginile galaxiei.

Astronomii brazilieni au folosit datele adunate de sonda WISE pentru a identifica cu exactitate locația roiurilor stelare aflate pe brațele Căii Lactee. Prin măsurarea locației acestor roiuri, astronomii au putut să cartografieze brațele majore ale Căii Lactee și să pună cap la cap harta completă a galaxiei din care face parte sistemul nostru solar.

"Parametrii fundamentali, așa cum sunt vârsta și distanța, pot fi determinați mai ușor pentru roiurile stelare decât pentru stele sau nebuloase singulare. Astfel, locația roiurilor stelare poate fi folosită pentru a cartografia structura spiralată a Căii Lactee", a susținut astronomul Denilso Camargo de la Universitatea federală din Rio Grande do Sul. "Descoperirea unui număr atât de mare de roiuri stelare integrate ne ajută să înțelegem mai bine structura Căii Lactee și procesele de formare de noi stele din galaxia noastră", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Calea Lactee harta NASA
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close