Antena 3 CNN Life Știinţă Cea mai mare descoperire arheologică a ultimelor decenii. Cine ar fi descoperit, de fapt, continentul american

Cea mai mare descoperire arheologică a ultimelor decenii. Cine ar fi descoperit, de fapt, continentul american

Cea mai mare descoperire arheologică a ultimelor decenii. Cine ar fi descoperit, de fapt, continentul american
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
28 Feb 2012   •   09:47
Noi date arheologice aruncă o lumină nouă asupra descoperirii continentului american. Potrivit datelor adunate de cercetători, America ar fi fost de fapt descoperită de vânătorii din Epoca de Piatră, arată Daily Mail.

Oamenii de ştiinţă au descoperit unelte de piatră, în şase locuri de pe coasta de est a Statelor Unite. Uneltele au o vechime cuprinsă între 19.000 şi 26.000 de ani şi au caracteristici europene.

Noile date obţinute de arheologi arată că cei care au construit şi utilizat uneltele descoperite ar fi ajuns pe continentul american cu aproximativ 10.000 de ani înaintea lui Cristofor Columb, considerat oficial a fi cel care a descoperit continentul american.

Găsirea uneltelor este una dintre cele mai importante descoperiri arhelologice din ultimele decenii, întrucât oferă o nouă perspectivă despre răspândirea umanităţii pe glob, consideră oamenii de ştiinţă.

Potrivit profesorilor Dennis Stanfor şi Bruce Bradley, oamenii din Epoca de Piatră ar fi putut să călătorească şi 2500 de kilometri de-a lungul gheţii Atlanticului. Astfel, locuitorii din Europa de Vest ar fi putut ajunge în America de Nord în timpul Erei Glaciare.



 

×
Subiecte în articol: America SUA descoperire arheologica
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close