Antena 3 CNN Life Știinţă Cea mai scurtă eclipsă totală de Lună a secolului. Aici puteţi vedea live fenomenul

Cea mai scurtă eclipsă totală de Lună a secolului. Aici puteţi vedea live fenomenul

Cea mai scurtă eclipsă totală de Lună a secolului. Aici puteţi vedea live fenomenul
01 Apr 2015   •   15:23

Sâmbătă va avea loc cea mai scurtă eclipsă totală de Lună a secolului, anunţă experţii de la NASA. Amatorii de fenomene astronomice vor avea doar 5 minute la dispoziţie ca să admire aşa-numita "Lună sângerie". Eclipsa se va putea vedea cel mai bine din Statele Unite ale Americii, dar şi din Australia, Japonia, China şi Sud-estul Asiei.

Cei care doresc să vadă eclipsa o pot face pe site-ul Slooh, care va transmite evenimentul în direct, începând cu ora 13.00 (ora României).

Aici puteţi să vedeţi LIVE eclipsa totală de Lună


Eclipsa totală de Lună, care va da naştere fenomenului optic numit "Lună sângerie" va avea loc sâmbătă, în intervalul 09.01 GMT (12.01, ora României) - 14.59 GMT (17.59, ora României).

NASA descrie evenimentul astronomic ca fiind cea mai scurtă eclipsă totală de Lună din acest secol, faza de totalitate durând 4 minute şi 43 de secunde.

"Eclipsele totale de Lună, precum cea pe care o vom vedea pe 4 aprilie, sunt fenomene atrăgătoare şi, ca de obicei, vom avea camere pe tot globul care vor oferi imagini în direct", a declarat Will Gater, astronom care lucrează la Slooh Community Observatory, organizaţie care transmite în direct, pe internet, imagini preluate de camere instalate la unele dintre cele mai importante observatoare astronomice de pe glob.

"Ce mod mai frumos să îţi petreci ziua decât să priveşti acest frumos eveniment", a mai declarat, entuziasmat, Will Gater.

Aceasta va fi a treia eclipsă de lună dintr-o serie de patru astfel de fenomene astronomice numită tetradă de eclipsă lunară. Prima "Lună sângerie" din această serie are loc în aprilie 2014, a doua, în octombrie 2014, iar cea de-a patra va avea loc pe 28 septembrie 2015.

×
Subiecte în articol: eclipsa de Luna NASA Luna
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close