Antena 3 CNN Life Știinţă Cercetătorii au descoperit o formă revoluţionară de comunicare între oameni. Distanţa nu este o problemă

Cercetătorii au descoperit o formă revoluţionară de comunicare între oameni. Distanţa nu este o problemă

Cercetătorii au descoperit o formă revoluţionară de comunicare între oameni. Distanţa nu este o problemă
de M.C.    |    04 Sep 2014   •   08:14

O echipă de cercetători a reuşit să folosească tehnologii neinvazive pentru o comunicare directă între două creiere, la mare distanţă, notează CNET.

Oameni de ştiinţă din Israel, Spania şi Franţa au reuşit să trimită un mesaj, de la un creier către altul, pe o distanţă de 8.000 de kilometri.

„Am vrut să vedem dacă este posibilă comunicarea directă între două persoane prin citirea activităţii cerebrale a unuia şi injectarea acestei activităţi în creierul celeilalte” a spus Alvaro Pascual Leone, profesor de neurologie la Harvard şi directorul centrului de studiu al Beth Israel Deaconess.

Tehnologia foloseşte electroencefalograme conectate la internet şi imagini ale unor stimulări magnetice transcraniale, adică stimularea creierului cu ajutorul inducţiei electromagnetice. Astfel, echipa a reuşit comunicarea de cuvinte de la un creier la altul, chiar dacă rata de transfer a informaţiei a fost foarte mică.

Cuvintele au fost traduse în limbaj binar şi apoi convertite într-un cod neural. Una dintre potenţialele aplicaţii ale acestei metode ar fi comunicarea cu pacienţii care au suferit un accident cerebral şi se anticipează că în viitorul apropiat se va putea comunica direct cu creierul folosind calculatorul.

×
Subiecte în articol: comunicare creier
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close