Antena 3 Life Știinţă Cercetătorii au făcut un progres major în studierea sufletului. Noile concluzii sunt incredibile

Cercetătorii au făcut un progres major în studierea sufletului. Noile concluzii sunt incredibile

24 Oct 2017   •   12:17
Cercetătorii au făcut un progres major în studierea sufletului. Noile concluzii sunt incredibile
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Descoperirea unor vibraţii cuantice în interiorul unor microtubuli din celulele creierului aduce argumente în favoarea unei teorii vechi de 20 de ani, foarte controversată, care încearcă să explice originea conştiinţei umane.

Conştiinţa umană este produsul unor activităţi care au loc la un nivel mai profund şi mai detaliat în neuronii din creier, susţine un studiu dedicat revizuirii şi actualizării acestei teorii, potrivit Descopera.

Cercetătorii sugerează că undele cerebrale derivă de asemenea din vibraţiile la nivelul microtubulilor, iar tratamente care ar influenţa  aceste vibraţii ar putea fi utile într-o serie întreagă de afecţiuni mentale.

„Originea conştiinţei reflectă locul nostru în Univers, natura existenţei noastre. A evoluat conştiinţa din operaţii complexe între neuronii cerebrali, aşa cum sunt de părere cei mai mulţi dintre oamenii de ştiinţă? Sau, într-un fel, a existat dintotdeauna, aşa cum susţin abordările spirituale?”, se întreabă cercetătorii.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close