Antena 3 Life Știinţă Cercetătorii fac apel la toţi oamenii să rezolve această problemă. Niciun computer nu o poate rezolva

Cercetătorii fac apel la toţi oamenii să rezolve această problemă. Niciun computer nu o poate rezolva

16 Mar 2017   •   09:22
Cercetătorii fac apel la toţi oamenii să rezolve această problemă. Niciun computer nu o poate rezolva foto: Pixabay.com

Conştiinţa este cea mai importantă calitate a omului, dar experţii încearcă de mii de ani să o explice.

Unele studii au încercat să descopere locul conştiinţei din creier, un alt cercetător a propus că este o nouă stare a materiei, conform Science Alert. În prezent, experţii doresc ca publicul să rezolve o problemă de şah pe care computerele nu reuşesc să o rezolve, în cele din urmă prin această metodă ar putea separa mintea umană de maşinării.

,,Dacă punem această problemă pe un joc de şah pe computer, acesta va sugera că negrul a câştigat datorită numărului de piese şi a poziţiei lor, dar oamenii ar observa imediat că nu este aşa,'' a declarat Roger Penrose, din cadrul Institutului de Matematică din cadrul Universităţii Oxford.

Înţelegerea sistemelor complexe ale fizicii cuantice ar putea fi singura şansă prin care experţii ar putea explica conştiinţa.

Provocarea publică a fost lansată în acelaşi timp cu deschiderea Institutului Penrose, care se va axa pe cercetarea creierului, a creativităţii şi legătura dintre mecanismele cuantice şi relativitatea generală.

Continuarea, pe Descopera.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close