Antena 3 CNN Life Știinţă Cercetau ruinele unui oraș antic și au făcut o descoperire surprinzătoare. Ce se ascundea pe fundul Mării Ionice

Cercetau ruinele unui oraș antic și au făcut o descoperire surprinzătoare. Ce se ascundea pe fundul Mării Ionice

Cercetau ruinele unui oraș antic și au făcut o descoperire surprinzătoare. Ce se ascundea pe fundul Mării Ionice
Sursa foto: Foto: Universitatea din Atena
08 Iun 2016   •   15:44

În momentul în care au descoperit coloane şi pardoseli pavate pe fundul Mării Ionice, în apropierea insulei greceşti Zakynthos, scafandrii au crezut ca au găsit dovezile existenţei unei civilizaţii demult pierdute. Cu toate acestea, într-un nou studiu se arată că aşa-zisele ruine sunt, de fapt, formaţiuni subacvatice formate în mod natural în urmă cu aproximativ cinci milioane de ani.

Zvonurile conform cărora formaţiunile descoperite ar fi rămăşiţe arheologice au fost lansate de turiştii care înotau în apropiere şi au crezut că ele sunt obiecte realizate din piatră".

După ce au realizat o serie de investigaţii preliminare, cercetătorul Julian Andrews şi profesorul Michael Stamatakis, de la Universitatea din Atena, au analizat conţinutul mineralogic şi textura formaţiunilor subacvatice. ,,Am investigat situl aflat la o adâncime între 2 şi 5 metri şi am ajuns la concluzia că structurile descoperite s-au format în mod natural", a adăugat Andrews.

Specialistul a explicat că structurile de formă circulară se întâlnesc în mod frecvent în zonele de pe fundul mărilor în care se produc mineralizări ale infiltraţiilor de hidrocarburi.

Sursă: Live Science

×
Subiecte în articol: descoperire scafandru
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close