Antena 3 CNN Life Știinţă China va conduce lumea pentru că are cel mai mare IQ

China va conduce lumea pentru că are cel mai mare IQ

China va conduce lumea pentru că are cel mai mare IQ
Sursa foto: Foto: Intact Images/ EPA
14 Sep 2011   •   11:48

Probabil că v-aţi întrebat deseori de ce chinezii pot face orice, pot ridica zgârâie-nori sau construi poduri de Cartea recordurilor, cum e cazul podului Jiaozhou (42,4 km), inaugurat la sfârşitul lui iunie.

Succesul Chinei, ascensiunea sa sunt explicate de Constantin Creţan, autorul cărţii "De la maimuţa sălbatică la maimuţa domestică", din perspectiva biologiei inteligenţei populaţiilor. Creţan susţine astfel că "succesul Chinei se datorează unei mai bune conservări a zestrei de inteligenţă moştenite din paleolitic, spre deosebire de Lumea Occidentală, care şi-a deteriorat într-un ritm mai accelerat acest capital".

"China nu stă pe mări de petrol sau pe munți de aur și uraniu. Dar are, în schimb, cea mai prețioasă comoară: cea mai inteligentă populație a lumii. Cu un IQ mediu de cel puțin 105, supremația chinezilor în materie de inteligență nu poate fi disputată decît de japonezi și de coreeni", mai scrie Constantin Creţan, pe blogul său.

Potrivit acestei teorii, lucrurile nu au stat astfel de la început, înainte de revoluţia industrială Occidentul având un IQ superior Chinei, care însă a reuşit să îşi conserve nivelul inteligenţei inclusiv prin mult-discutata politică demografică.

×
Subiecte în articol: pod chinezi inteligenta IQ
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close