Antena 3 CNN Life Știinţă Chinezii se cred Dumnezeu după ce au spart acest record. Viaţa pe pământ nu va mai fi la fel

Chinezii se cred Dumnezeu după ce au spart acest record. Viaţa pe pământ nu va mai fi la fel

Chinezii se cred Dumnezeu după ce au spart acest record. Viaţa pe pământ nu va mai fi la fel
Sursa foto: Foto: time.com
de O.P.    |    18 Mai 2012   •   11:56

Acum câţiva ani nici nu ne-am fi gândit la acest lucru. Părea un proiect sortit eşecului, care ar fi devenit realitate numai pe platourile de filmare ale peliculelor SF. Însă perseverenţa chinezilor este proverbială.
O echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din China se mândreşte cu doborârea unui record într-un domeniu, care pentru mulţi pare inexplicabil.  Chinezii spun că au teleportat un foton la o distanţă de 97 de kilometri, fiind depăşit astfel recordul anterior, datând din 2010, acesta din urmă fiind de doar 16 kilometri.

În urmă cu 15 ani s-a vorbit pentru prima dată de teleportarea cuantică, practica pe care oamenii de ştiinţă au încercat să o pună în practică. Aceasta este considerată ca  "Sfântul Graal" de cercetători, pentru că prin intermediul ei, se poate muta un obiect dintr-un loc în altul fără a se parcurge spaţiul dintre punctele A(punctul de plecare) şi B(punctul de sosire).

Obiectul practic nu se mişcă din punctul A în punctul B, ci fotonul replică informaţiile conţinute ale fotonului iniţial, devenind astfel imaginea în oglindă a acestuia.

Dacă această tehnică va fi dezvoltată, va fi utilizată de serviciile militare în transmiterea informaţiilor secrete, scrie Time.

 


×
Subiecte în articol: servicii secrete
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close