Antena 3 CNN Life Știinţă Cometa "Apocalipsei" s-a aflat astăzi în cel mai apropiat punct faţă de Pământ

Cometa "Apocalipsei" s-a aflat astăzi în cel mai apropiat punct faţă de Pământ

Cometa "Apocalipsei" s-a aflat astăzi în cel mai apropiat punct faţă de Pământ
Sursa foto: Foto: lovendal.net
16 Oct 2011   •   21:15

Elenin, "Cometa Apocalipsei", s-a aflat astăzi în cel mai apropiat punct faţă de Pământ. Deşi a trecut la peste 35 de milioane de kilometri distanţă de planeta noastră, nu a potolit setea de comentarii a celor ce cred că sfârşitul lumii e aproape. Ei susţin că, oricând, cometa şi-ar putea schimba traiectoria şi s-ar putea îndrepta spre Terra.

Cometa Apocalipsei, cum i-au spus cei ce credeau că va lovi şi distruge Pământul, e, pentru cercetători, inofensivă, mai ales că o furtună solară i-a redus dramatic dimensiunile. În plus, specialiştii susţin că Elenin nu se va apropia mai mult de 35 de milioane de kilometri. Sunt însă voci ce nu se lasă convinse.

Mai mult, adepţii teoriei conspiraţiei acuză marile puteri că ţin secrete informaţiile ce arată că sfârşitul lumii va veni din cosmos.

Cercetătorii răspund cu calm. Ei spun că, în viitorul apropiat, Pământul nu e ameninţat de asteroizi şi că profeţia mayaşă, că Apocalipsa vine în 2012, e doar un basm.

Lumea internetului rămâne încinsă şi după trecerea cometei Elenin. Mulţi stau cu ochii pe cer, în aşteptarea asteroidului care, pe 8 noiembrie, va trece aproape de Terra.

 


×
Subiecte în articol: apocalipsa Pamant Terra
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close