Antena 3 CNN Life Știinţă Comunicaţiile au fost ÎNTRERUPTE pe Terra din cauza unei EXPLOZII SOLARE uriaşe

Comunicaţiile au fost ÎNTRERUPTE pe Terra din cauza unei EXPLOZII SOLARE uriaşe

Comunicaţiile au fost ÎNTRERUPTE pe Terra din cauza unei EXPLOZII SOLARE uriaşe
de O.P.    |    02 Apr 2014   •   06:13

O puternică explozie solară produsă sâmbătă, 29 martie, a provocat întreruperea unor transmisii radio, timp de câteva minute pe Pământ, conform unui material publicat de SPACE.com.

Explozia de clasa X1, produsă dintr-o pată solară aflată în prezent în proces de dezagregare, AR2017, a avut loc la ora 17:48 GMT, conform unui raport dat publicității de Space Weather Prediction Center. Deși pata solară AR2017 este în curs de disipare, ar mai putea produce explozii solare în zilele următoare, conform raportului.

Sonda Solar Dynamics Observatory (SDO) aparținând NASA, a surprins explozia solară și a înregistrat-o video cu ajutorul instrumentelor sale.

"Exploziile solare sunt niște puternice erupții de radiații", conform unui raport întocmit de Karen Fox de la Goddard Space Flight Center, aparținând NASA. "Radiațiile nocive care însoțesc aceste erupții nu pot trece prin atmosfera terestra pentru a afecta fizic formele de viață de pe Pământ, însă, dacă sunt suficient de intense, pot afecta semnalele sistemelor terestre de telecomunicații și sistemele de navigare prin GPS".

Conform Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosferă (National Oceanic and Atmospheric Administration — NOAA), explozia solară de la sfârșitul săptămânii trecute, alături de câteva ejecții coronale de masă (erupții de plasmă solară superfierbinte) ar putea declanșa o furtună geomagnetică minoră mâine, 2 aprilie. Această furtună ar avea efectul intensificării fenomenului de auroră boreală, conform astronomului Tony Phillips.

 

×
Subiecte în articol: explozii solare NASA

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close