Antena 3 CNN Life Știinţă Criza care ar putea însemna sfârşitul medicinei moderne. O simplă zgârietură va putea aduce moartea

Criza care ar putea însemna sfârşitul medicinei moderne. O simplă zgârietură va putea aduce moartea

Criza care ar putea însemna sfârşitul medicinei moderne. O simplă zgârietură va putea aduce moartea
Sursa foto: Foto: best-dentist-dentistry.com
19 Mar 2012   •   08:58

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii avertizează că lumea a intrat într-o criză a antibioticelor. Antibioticele nu îşi mai fac efectul întrucât bacteriile au căpătat rezistenţă la ele. Chiar şi o simplă julitură la genunchi va putea deveni fatală, avertizează Margaret Chan, directorul OMS.

Bacteriile au căpătat rezistenţă la tratamentul cu antibiotice, ceea ce ar putea însemna sfârşitul medicinei moderne, mai arată Chan. În cazul în care antibioticele îşi vor pierde efectul, chiar şi procedurile medicale de rutină vor deveni riscante pentru viaţa pacientului.

Directorul OMS a vorbit despre era „post-antibiotice” în cadrul unei conferinţe din Copenhaga. Margaret Chan a precizat că medicamentele care ar putea înlocui antibioticele vor deveni mult mai scumpe, iar tratamentele se vor prelungi.



„Afecţiuni comune, precum „roşul în gât” sau o zgârietură, vor ucide, din nou, oameni. Rezistenţa bacteriilor la antibiotice este un fenomen din ce în ce mai întâlnit în Europa şi în întreaga lume. Tratamentele alternative sunt mult mai scumpe, mai toxice şi durează mult mai mult timp", a declarat directorul OMS.

"Mortalitatea în cazul persoanelor infectate cu bacterii rezistente la medicamete a crescut cu 50 %", a continuat Margaret Chan.

"Era post-antibiotice înseamnă finalul medicinei moderne, aşa cum o cunoaştem noi în ziua de astăzi”, a concluzionat directorul OMS, citat de The Telegraph.


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close