Antena 3 Life Știinţă Cercetătorii au reconstituit figura lui Iisus. Cum a arătat acesta în realitate

Cercetătorii au reconstituit figura lui Iisus. Cum a arătat acesta în realitate

de S.T.    |    15 Dec 2015   •   11:22
Cercetătorii au reconstituit figura lui Iisus. Cum a arătat acesta în realitate
Sursa foto: Foto: ro.wikipedia.org

O echipă de cercetători a reconstituit figura lui Iisus pentru a descifra misterul adevăratei sale înfățișări.

Potrivit esquire.com, cercetătorii britanici şi israelieni au folosit tehnici specific antropologiei medico-legale pentru a vedea cum a arătat Mântuitorul. În Noul Testament nu există o descriere a înfățișării lui Iisus. În plus, până acum nu au fost descoperite dovezi palpabile ale existenței sale.

Richard Neave, fost cercetător în cadrul Universității din Manchester, a ales să folosească pârghiile criminalistice pentru a reconstitui figura lui Iisus Hristos.

Richard Neave s-a folosit de descrierea întâlnită în Evanghelia după Matei și a creat un model digital tridimensional al fețelor. Cu ajutorul acestui model, cercetătorii au putut reconstitui o cutie craniană, pe suprafața căreia au fost modelate straturi dintr-un lut special. Peste aceste straturi au fost puse component corespunzător structurii anatomice umane, cum sunt pielea, nasul, buzele și pleoapele, toate realizate din lut.

Iată rezultatul:


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close