Antena 3 CNN Life Știinţă Cum contribuie Nirvana şi Metallica la fertilizarea in vitro

Cum contribuie Nirvana şi Metallica la fertilizarea in vitro

Cum contribuie Nirvana şi Metallica la fertilizarea in vitro
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Iul 2013   •   16:37
Cântecele lansate de o serie de artişti de seamă din industria muzicală, precum Madonna, Nirvana şi Metallica, cresc şansele de fertilizare in vitro a ovulelor umane, afirmă autorii unui studiu recent, informează site-ul revistei New Musical Express, conform Mediafax.
Cercetătorii spanioli au descoperit în cadrul unui studiu recent faptul că piesele lansate de Madonna, Nirvana şi Metallica, "cântate" unor ovule, pe iPod, cresc şansele lor de fertilizare in vitro cu peste cinci procente.
Savanţii spanioli au folosit în acelaşi studiu piese lansate şi de alţi muzicieni de marcă, precum Michael Jackson şi compozitorii Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart şi Johann Sebastian Bach.
Cercetătorii de la Institutul Marques din Barcelona, o clinică specializată în fertilizarea in vitro, au dezvăluit rezultatele studiului lor la conferinţa anuală organizată de European Society of Human Reproduction and Embriology, la începutul acestei luni, la Londra.
După ce au injectat cu spermă peste 1.000 de ovule, acestea au fost plasate în incubatoare. În jumătate dintre ele, mai multe iPod-uri difuzau cântecele unor cunoscuţi intepreţi pop şi operele clasice ale unor compozitori celebri.
Ovulele plasate în incubatoarele în care se aflau iPod-urile au prezentat o rată de fertilizare mai mare cu cinci procente. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că vibraţiile create de muzică ajută trecerea nutrimentelor în structura ovulelor şi stimulează eliminarea reziduurilor celulare. 
Medicul Dagan Wells de la Universitatea Oxford, care nu a luat parte la acest studiu, consideră că şi muzica techno ar putea avea un efect benefic asupra fertilizării in vitro, datorită sunetelor sale joase şi ritmate.
 

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a femeii atacată de soţ cu maşina, la Vişeu
x close