Antena 3 CNN Life Știinţă Cum e pe lumea cealaltă? Unde ne ducem după ce murim? Vezi explicaţiile oamenilor de ştiinţă

Cum e pe lumea cealaltă? Unde ne ducem după ce murim? Vezi explicaţiile oamenilor de ştiinţă

Cum e pe lumea cealaltă? Unde ne ducem după ce murim? Vezi explicaţiile oamenilor de ştiinţă
Sursa foto: Foto: afreshchapter.com
de S.T.    |    14 Dec 2012   •   11:08

Un grup de oameni de ştiinţă a ruinat speranţele celor care cred în “moartea...altfel”, cum ar fi luminile de la capătului unui tunel, deprinderea de corp ori senzaţia de pace sufletească.

Cercetătorii de la universitatăţile din Edinburgh şi Cambridge consideră că ceea ce trăim în apropirea morţii înseamnă de fapt încercarea creierului de a aplica un sens procesului, scrie Daily Mail.

Dr. Caroline Watt este de părere că cea mai frecventă viziune, cea a luminii care atrage oamenii spre viaţa de apoi, "este probabil produsă de moartea celulelor pe care le folosim pentru a procesa lumina percepută de ochi şi decodificată în imagini".

"Cea mai probabilă explicaţie este că nu călătoreşti într-un tărâm spiritual, ci pur şi simpu creierul încearcă să îşi explice experienţa neobişnuită prin care trece," menţionează dr. Watt, într-un material publicat de Trends in Cognitive Sciences.

Experienţa aproape de moarte apare atunci când substanţele cuantice care formează sufletul părăsesc sistemul nervos şi reintră în Univers, unde au existat de la începutul timpului, au concluzionat Dr. Stuart Hameroff, director al Centrului de Studii al Conştiinţei de la Universitatea din Arizona, şi fizicianul britanic Sir Roger Penrose.




×
Subiecte în articol: moarte morti oameni de stiinta creier mort
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close