Antena 3 CNN Life Știinţă Cum ne poate afecta zapada sănătatea

Cum ne poate afecta zapada sănătatea

Cum ne poate afecta zapada sănătatea
Sursa foto: foto: pixabay.com
20 Ian 2016   •   00:20

Fulgii de zăpadă nu sunt atât de drăguţi pe cât par. Nimic nu poate fi mai plăcut vederii decât aspectul imaculat al zăpezii. Fulgii de nea ne încântă copilăria şi continuă să ne fascineze chiar şi din postura de adulţi. Chiar şi aşa, s-ar putea ca zăpada să nu fie atât de benefică pentru noi, ba din contră, să ne dăuneze.

Conform rezultatelor unei cercetări realizate de oamenii de ştiinţă canadieni, fulgii de zăpadă reacţionează asemenea unor bureţi ce atrag substanţele toxice din gazele de eşapament. Prin urmare, în marile oraşe ale lumii, unde poluarea depăşeşte de multe ori nivelurile admise, zăpada conţine o cantitate de substanţe nocive superioară celor din zonele mai puţin aglomerate.

Noxele absorbite de fulgii de zăpadă nu sunt periculoase doar pentru mediul înconjurător, ci şi pentru sănătatea organismului nostru. În mod concret, cercetătorii canadieni au arătat că particulele toxice prezente în apa îngheţată ajung în sistemul respirator, declanşând apariţia unor boli precum astmul sau chiar cancerul.

Mai mult, pe descopera.ro.

×
Subiecte în articol: zapada sănătate
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close