Antena 3 CNN Life Știinţă Cum poţi recunoaşte un mincinos? Iată indiciile care îl dau de gol

Cum poţi recunoaşte un mincinos? Iată indiciile care îl dau de gol

Cum poţi recunoaşte un mincinos? Iată indiciile care îl dau de gol
de S.T.    |    05 Feb 2015   •   11:37

Oamenii de ştiinţă susţin că există indicii clare prin care putem afla dacă o persoană minte sau spune adevărul. Tot ce trebuie să facem este să fim atenţi la modul în care persoana respectivă vorbeşte.

Noah Zandan, de la Quantified Communications din Austin, Texas, a explicat într-o conferinţă Ted modul în care putem analiza corect frazele unei persoane, pentru a identifica minciunile.

Mail Online scrie că studiile au demonstrat că minciunile sunt formulate diferit faţă de experienţele reale. Astfel, există mai multe patternuri specifice minciunii, care apar în mod inconştient în limbaj.

De cele mai multe ori, mincinoşii vorbesc mai puţin despre ei şi menţionează mai mult alte persoane sau diferite obiecte asupra cărora aruncă vina. (Exemplu: Am întârziat, pentru că traficul a fost foarte aglomerat)

Mincinoşii se disociază de minciună vorbind despre ei la persoana a treia, pentru că în mod inconştient se simt vinovaţi.

Ei au un discurs plin de termeni negativi şi oferă explicaţii foarte simple, dar folosesc propoziţii lungi şi complicate.

Pentru a-şi susţine minciuna, mincinoşii oferă multe detalii irelevante.


×
Subiecte în articol: minciuna
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close