Antena 3 CNN Life Știinţă Cum se vede din spaţiu conflictul armat din Fâşia Gaza. Astronaut: "Cea mai tristă fotografie"

Cum se vede din spaţiu conflictul armat din Fâşia Gaza. Astronaut: "Cea mai tristă fotografie"

Cum se vede din spaţiu conflictul armat din Fâşia Gaza. Astronaut: "Cea mai tristă fotografie"
Sursa foto: Foto: facebook.com/ESAAlexGerst
de M.Z.    |    24 Iul 2014   •   12:22

Astronauţii de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pot vedea, din spaţiu, semne ale conflictului armat care are loc în Fâşia Gaza. 

 
Drept dovadă, un astronaut german de la Agenţia Spaţială Europeană a postat, pe Facebook şi Twitter, mai multe fotografii care în care arată cum se vede conflictul din spaţiu, informează Space.com.
 
"Cea mai tristă fotografie a mea de până acum. De la Staţia Spaţială Internaţională putem vedea explozii şi rachete care zboară peste Gaza şi Israel", a scris Alexander Gerst pe Facebook, unde a postat două imagini care prezintă regiunea pe timpul nopţii. 

Imaginile arată luminile din jurul oraşelor Haifa, Tel Aviv şi Ierusalim, alături de alte puncte fierbinţi.

Staţia Spaţială Internaţională se află la circa 350 de kilometri de Terra.
 
Trupele israeliene şi militanţii Hamas au fost implicaţi într-un conflict de mai mult de două săptămâni, schimbul de focuri lăsând în urmă, până acum, 680 de palestinieni şi 34 israelieni morţi, potrivit Associated Press. 
 
Conflictul continuă, în ciuda apelului ferm transmis de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, de "încetare a confruntărilor". 

Aceasta nu este prima dată când o persoană aflată în spaţiu poate vedea zonele afectate de violenţe. În 2008, cosmonautul Oleg Kononenko a fotografiat Osetia de Sud la scurt timp după ce trupele ruseşti au invadat Georgia.
 

×
Parteneri
x close