Antena 3 CNN Life Știinţă "Dacă descoperiţi marţieni, anunţaţi-mă şi pe mine!" Obama promite să investească în ştiinţă şi îi felicită pe experţii NASA

"Dacă descoperiţi marţieni, anunţaţi-mă şi pe mine!" Obama promite să investească în ştiinţă şi îi felicită pe experţii NASA

"Dacă descoperiţi marţieni, anunţaţi-mă şi pe mine!" Obama promite să investească în ştiinţă şi îi felicită pe experţii NASA
Sursa foto: Foto: www.whitehouse.gov
14 Aug 2012   •   12:54
Preşedintele american Barack Obama le-a cerut pe un ton glumeţ, luni, cercetătorilor de la NASA, care au trimis robotul Curiosity pe Marte, să îl ţină la curent cu evoluţia misiunii şi să îl informeze imediat dacă vor descoperi urme de viaţă pe planeta roşie, informează AFP.

"Dacă intraţi vreodată în contact cu marţienii, vă rog să mă informaţi imediat", a glumit Obama, cu ocazia unei conferinţe telefonice cu savanţii de la Jet Propulsion Laboratory al NASA.

"Am multe alte lucruri „pe foc” în acest moment, dar cred că acesta ar avea prioritate. Chiar dacă va fi vorba doar despre microbi, va fi foarte interesant", a adăugat preşedintele american.

Roverul Curiosity a ajuns cu bine pe Marte săptămâna trecută, după o coborâre de mare risc. Robotul se află în căutarea unor eventuale urme de viaţă pe cea mai apropiată planetă de Terra şi strânge, totodată, informaţii în vederea unei viitoare misiuni spaţiale pe planeta roşie, care va avea echipaj uman la bord.

Curiosity va amenaja şi un laborator ştiinţific la jumătatea drumului său spre Muntele Sharp, un masiv marţian înalt de 5.500 de metri din interiorul craterului Gale, alcătuit din straturi de sedimente ce ar putea avea o vechime de până la un miliard de ani.

Potrivit lui Obama, graţie devotamentului cercetătorilor de la NASA, robotul Curiosity "a captat atenţia a milioane de oameni din lumea întreagă".

"Voi reprezentanţi mândria NASA. Sunteţi un exemplu al know-how-ului şi al ingeniozităţii americane, iar aceasta este cu adevărat o realizare extraordinară", a declarat preşedintele american, care a promis apoi că va continua să investească în ştiinţă şi în tehnologie.


 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close