Antena 3 CNN Life Știinţă De ce bătrânii sunt mai fericiți decât tinerii

De ce bătrânii sunt mai fericiți decât tinerii

De ce bătrânii sunt mai fericiți decât tinerii
Sursa foto: Foto: Pixabay
29 Aug 2016   •   14:48

Un studiu publicat în "Journal of Clinical Psychiatry", de-a lungul căruia cercetătorii au analizat răspunsurile date de 1.546 de persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 99 de ani, din San Diego, arată că cei în vârstă sunt mai fericiţi decât cei abia trecuţi de vârsta majoratului, scrie The Independent, potrivit descopera.ro.

Din punct de vedere fizic, persoanele mai în vârstă sunt afectate în mod vizibil de trecerea anilor prin comparaţie cu persoanele tinere, însă la capitolul sănătate mentală, avantajele sunt de partea lor. De cealaltă parte, persoanele în vârstă de 20 şi 30 de ani au declarat că au experimentat niveluri mult mai ridicate ale depresiei, anxietăţii şi stresului faţă de cele ale fericirii. Astfel, reiese că persoanele mai în vârstă sunt mai fericite.

De ce le este greu tinerilor să fie fericiţi? După neliniştile adolescenţei, adevăratele probleme încep să apară în materie de finanţe, educaţie, dar şi în ceea ce priveşte viaţa personală şi cariera.

"Este o presiune constantă din partea celor de aceeaşi vârstă. Există tendinţa permanentă de a te compara cu cei de lângă tine şi astfel apar frustrările şi nemulţumirile", mai punctează Jeste.

×
Subiecte în articol: fericire batran
Parteneri
Hidroelectrica anunţă schimbări la transmiterea indexului în februarie
x close