x close

Declaraţia NASA care a alarmat lumea: "Întreaga civilizaţie umană ar putea fi ştearsă de pe Terra"

de O.P.    |    15 Mai 2012   •   06:45
Declaraţia NASA care a alarmat lumea: "Întreaga civilizaţie umană ar putea fi ştearsă de pe Terra" 442 Foto: althistory.wikia.com

Preşedintele Obama i-a pus pe gânduri pe experţii NASA în urma unui interviu pentru revista The Rolling Stones. Acesta le-a spus jurnaliştilor că autorităţile din Canada au decis exploatarea nisipurilor bituminoase pentru găsirea petrolului.

Însă o reacţie puternică împotriva acestor practici a venit din partea NASA. Climatologul James Hansen s-a declarat extrem de îngrijorat şi a făcut mai multe declaraţii menite să atragă atenţia autorităţilor.

"Dacă ne-am obişnuit cu gândul procesului de neoprit al încălzirii globale, ei bine, exploatarea nisipurilor bituminoase va avea consecinţe devastatoare pentru omenire. Dacă poziţia Canadei va rămâne aceeaşi, atunci putem spune de pe acum că va fi GAME OVER pentru climă. Nisipurile bituminoase din Canada conţin de două ori mai mult dioxid de carbon decât s-a emis în urma folosirii petrolului din toată istoria omenirii. Astfel, nivelul gazelor de seră ajunse în atmosferă ar duce la evaporarea calotelor glaciare, oraşele de coastă ar fi distruse, iar temperaturile ar deveni insuportabile.

Mai mult, aproape 50% din speciile de animale de pe Terra vor dispărea, şi chiar dacă sună alarmant, întreaga civilizaţie umană ar putea fi ştearsă de pe glob", conchide climatologul NASA, citat de The New York Times.
Citeşte mai multe despre:

apocalipsa clima petrol
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati