Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperire arheologică remarcabilă. Au o vechime de mii de ani

Descoperire arheologică remarcabilă. Au o vechime de mii de ani

Descoperire arheologică remarcabilă. Au o vechime de mii de ani
Sursa foto: Foto: Pixabay
18 Aug 2016   •   11:40

Arheologii au descoperit trei morminte antice cu picturi murale interioare în Regiunea Autonomă Mongolia Interioară din nordul Chinei, au declarat joi autoritățile locale, citate de agenția de presă Xinhua, scrie Agerpres.

Picturile colorate au fost găsite în morminte din Jungar Banner din orașul Ordos și sunt bine conservate, înfățișând cerbi, animale mitice, flori și plante, a declarat Yang Zemeng, conducătorul institutului cultural de relicve și arheologie din Ordos.

Pictate în roșu, alb și brun roșcat, picturile prezintă imagini misterioase într-un plan unidimensional, a declarat Yang, adăugând că picturile sunt rareori găsite în alte locuri din China în morminte din această perioadă.

Locul de amplasare a mormintelor este la doi kilometri depărtare de ruinele unui oraș din timpul dinastiei Song (anii 960-1279).

Judecând după structura și tiparele mormintelor, arheologii au tras inițial concluzia că picturile datează din perioada timpurie și mijlocie a dinastiei Song (960-1127).

Descoperirile vor servi drept material de cercetare cu privire la istoria, cultura și obiceiurile funerare din timpul dinastiei Song, a precizat Yang Zemeng, citat de agenția Xinhua.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: morminte descoperire arheologica
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close