Antena 3 Life Știinţă Descoperire colosală făcută de astronomi: Cel mai îndepărtat corp ceresc din Sistemul Solar

Descoperire colosală făcută de astronomi: Cel mai îndepărtat corp ceresc din Sistemul Solar

de S.T.    |    11 Noi 2015   •   20:07
Descoperire colosală făcută de astronomi: Cel mai îndepărtat corp ceresc din Sistemul Solar

Astronomii au identificat cel mai îndepărtat obiect din Sistemul Solar, un corp ceresc format din gheaţă, situat la 15,5 miliarde de kilometri distanţă de Soare, informează BBC.

Obiectul numit V774104 are un diametru între 500 şi 1000 de kilometri. Cercetătorii urmează să-l studieze în continuare pentru a putea să stabilească forma sa şi orbita.

Descoperirea a fost anunţată la cea de-a 47-a întâlnire anuală a Societăţii Astronomice Americane, Divizia Ştiinţe Planetare, transmite BBC.

Echipa care a descoperit obiectul a fost condusă de cercetătorii Scott Sheppard, de la Institutul de Ştiinţă de la Carnegie, şi Chad Trujillo, de la Observatorul Gemini din Hawaii.

Înainte de descoperirea lui V774104, cel mai îndepărtat obiect din Sistemul Solar era satelitul planetei Eris – Dysnomia, care are o orbită ce se deplasează între 5,7 şi 14,6 miliarde de kilometri distanţă de Soare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close