Antena 3 Life Știinţă Descoperire de excepţie pe malul râului Ialomiţa. "E visul oricărui arheolog"

Descoperire de excepţie pe malul râului Ialomiţa. "E visul oricărui arheolog"

22 Aug 2014   •   08:44
 Descoperire de excepţie pe malul râului Ialomiţa. "E visul oricărui arheolog"
Sursa foto: Foto: article.wn.com

Descoperire arheologică execepţională pe râul Ialomiţa. Un student a găsit un colţ de mamut pe malul râului, vechi de aproape 10.000 de ani. Fildeşul măsoară peste doi metri, iar muzeografii spun că este o piesă extrem de rară pe care vor să o restaureze şi să o expună în scurt timp.

Ionuţ Popescu este student la Arheologie. În timpul unei plimbări pe malul Ialomiţei, tânărul a descoperit fildeşul de mamut pe jumătate îngropat în nămol. Iniţial a crezut că e doar un buştean adus de ape. Tânărul şi-a sunat imediat profesorii de la universitate.

"Este o descoperire de exceptie. Practic e visul oricărui arheolog, dar din  pacate situaţiile sunt extrem de rare", a declarat Marian Cosac, profesor de istorie la Universitatea Valahia Târgovişte.

Pentru specialişti a rămas acum o singură problemă de rezolvat: datarea fildeşului de mamut. La prima evaluare, bucata de fosilă ar putea să aibă chiar şi o sută de mii de ani vechime.

Până acum, în ţara noastră au fost găsite fosilele mai multor specii de mamuţi: lânos, de stepă şi meridional.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close