Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperire misterioasă pe fundul Mării Mediterane. "Ar putea fi dovada că Atlantida a existat"

Descoperire misterioasă pe fundul Mării Mediterane. "Ar putea fi dovada că Atlantida a existat"

Descoperire misterioasă pe fundul Mării Mediterane. "Ar putea fi dovada că Atlantida a existat"
de O.P.    |    12 Feb 2015   •   10:52

Mai multe lingouri dintr-un metal misterios, care ar putea să provină din Atlantida, au fost descoperite pe fundul Mării Mediterane, în largul coastelor Siciliei, informează maxisciences.com.

Uneori este nevoie de o simplă descoperire arheologică pentru a relansa o legendă. Cu ocazia unei expediţii ştiinţifice submarine în largul Siciliei, arheologii italieni au descoperit 39 de lingouri dintr-un metal misterios.

Analizele efectuate asupra acestor vestigii sugerează faptul că ar putea fi vorba de legendarul oricalc, asociat în textele antice cu mitul Atlantidei.

Descris în numeroase texte antice, acest metal rar ar proveni, potrivit filosofului grec Platon, de pe legendara insulă Atlantida.

În total, 39 de lingouri în formă dreptunghiulară au fost aduse la suprafaţă. Ele au fost găsite în jurul unei epave care s-a scufundat în ape puţin adânci, la 300 de metri distanţă de portul din oraşul italian Gela.

Ambarcaţiunea ar fi eşuat în urmă cu aproape 2.600 de ani şi a fost descoperită în 1988 la o adâncime de doar câţiva metri. Potrivit arheologilor, corabia provenea din Grecia sau din Asia Mică şi se îndrepta spre Sicilia.

Corabia transporta la bordul ei acest metal, care era utilizat ca ornament, în momentul în care, prinsă într-o furtună puternică, s-a scufundat cu preţioasa încărcătură.

×
Subiecte în articol: descoperire marea mediterana
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close