Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperire nouă: Un tratament care încetinește procesul de îmbătrânire

Descoperire nouă: Un tratament care încetinește procesul de îmbătrânire

Descoperire nouă: Un tratament care încetinește procesul de îmbătrânire
Sursa foto: Foto: flickr.com
de N.B.    |    02 Noi 2011   •   16:38

Oamenii de știință au dezvoltat o metodă prin care se poate încetini procesul de îmbătrânire. Cercetătorii au făcut descoperirea încercând să găsească tratament pentru o boală incurabilă care se manifestă în timpul copilăriei, informează UKPA.

Profesorul Chris Hutchinson, de la Institutul de Științe Biofizice al Universității din Durham, a declarat că s-a descoperit o metodă pentru a încetini procesul de îmbătrânire la copiii care suferă de progeria, o afecțiune care provoacă îmbătrânirea prematură.

”Pe termen lung, în mod cert vor exista implicații pentru procesul normal de îmbătrânire (...) ar fi minunat să reușim să prelungim viața copiilor care suferă de progeria și să aducem o contribuție și pentru îmbunătățirea vieții unei populații tot mai bătrâne în întreaga lume”, a declarat Hutchinson.

Tratamentul combină medicația existentă cu un supliment nutriiv și repară sau regenerează celulele afectate. Se speră că acesta va ajuta milioane de copii care se nasc cu afecțiunea progeria și va conduce la o mai bună înțelegere a modului în care efectele dăunătoare ale procesului de îmbătrânire pot fi combătute.

”Tratamentul este în fazele de început, dar are potențialul de a ajuta oamenii să trăiască vieți mai lungi, mai confortabile, lipsite de durere până la 70 - 80 de ani sau mai departe” susține profesorul Hutchinson.

×
Subiecte în articol: tratament descoperire
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close