Antena 3 CNN Life Știinţă Cercetătorii au făcut o descoperire la care nu nimeni nu se aştepta. E fascinant ce au găsit în apele Oceanului Atlantic

Cercetătorii au făcut o descoperire la care nu nimeni nu se aştepta. E fascinant ce au găsit în apele Oceanului Atlantic

Cercetătorii au făcut o descoperire la care nu nimeni nu se aştepta. E fascinant ce au găsit în apele Oceanului Atlantic
Sursa foto: Foto: freeimages.com/ Kristin Smith
de S.T.    |    04 Feb 2016   •   12:29

O echipă internaţională de cercetători s-a întors dintr-o expediţie de 47 de zile, realizată în apele Oceanului Atlantic. Specialiştii implicaţi în această misiune susţin că au descoperit organisme microscopice în compoziţia rocilor din mantaua Pământului, scrie iflscience.com.

Cercetătorii au extras mostre de rocă, de la foarte mare adâncime, în regiunea cunoscută sub numele de „Masivul Atlantis”.

Oamenii de știință au făcut o descoperire la care nu nimeni nu se aştepta. „Pe parcursul expediţiei, am găsit dovezi ale existenţei unor organisme microscopice, care trăiau în rocile din manta şi au fost aduse ulterior pe fundul oceanului”, a afirmat Beth Orcutt, cercetătoare în cadrul Laboratorului Bigelow pentru Studii Oceanice din Maine, SUA.

Deşi Masivul Atlantis s-a format în adâncul mantalei Pământului, acesta a ajuns la nivelul actual, unde s-a răcit considerabil.

„Descoperirea pe care am făcut-o va fi studiată în mod amănunţit în cadrul unor analize de laborator, care ar putea dura de la câteva luni, la câţiva ani”, a declarat Beth Orcutt.

×
Subiecte în articol: descoperire oceanul Atlantic
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close