Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperire remarcabilă în Amazonia. Urmele unei civilizaţii străvechi, identificate cu ajutorul Google Earth

Descoperire remarcabilă în Amazonia. Urmele unei civilizaţii străvechi, identificate cu ajutorul Google Earth

Descoperire remarcabilă în Amazonia. Urmele unei civilizaţii străvechi, identificate cu ajutorul Google Earth
19 Iun 2015   •   18:43

Peste 200 de structuri circulare şi dreptunghiulare, urmele unor civilizaţii necunoscute, au fost descoperite în inima pădurii amazoniene. Descoperirea a fost făcută de o echipă de arheologi cu ajutorul Google Earth, informează Le Figaro.

Vârsta acestor structuri este cuprinsă între 750 şi 1.800 de ani. Formele lor geometrice indică şi o probabilă semnificaţie simbolică, siturile respectiv fiind probabil utilizate pentru oficierea unor ceremonii.

Cercetătorii au descoperit de asemenea fragmente de ceramică, pietre sculptate şi alte elemente care atestă existenţa în regiune a unor aşezări umane.

Potrivit arheologilor, unele dintre aşezările din zonă ar fi avut până la 5.000 de locuitori, un număr important pentru acea perioadă istorică şi, mai ales, pentru regiunea în sine, deoarece populaţia locală era obligată să se mulţumească cu resursele de hrană oferite de pădure, întrucât oceanul se află la o distanţă prea mare.

Cercetătorii speră să descopere mai multe detalii în anii următori şi, mai ales, să identifice motivul din spatele dispariţiei acelei civilizaţii din Amazonia.

Teoriilor actuale susţin că civilizaţia respectivă a fost victima bolilor aduse de coloniştii europeni în urmă cu 500 de ani.

Amazonia a devenit în ultimii ani un "şantier" uriaş. Descoperirea bogăţiilor ascunse în subsolul ei a determinat un veritabil aflux de aventurieri veniţi din toate colţurile lumii. Solul şi subsolul din Amazonia conţin bogăţii fabuloase, în special mii de tone de minereuri preţioase - fier, cupru, mangan, bauxită şi aur.

×
Subiecte în articol: Google Earth
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close