Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperire uimitoare pe fundul Oceanului Pacific: ”drumul de cărămidă galbenă către Atlantida”

Descoperire uimitoare pe fundul Oceanului Pacific: ”drumul de cărămidă galbenă către Atlantida”

Oamenii de știință au descoperit un ”drum de cărămidă galbenă” către ”Atlantida”, într-o zonă neexploatată până acum a Oceanului Pacific.

Descoperire uimitoare pe fundul Oceanului Pacific: ”drumul de cărămidă galbenă către Atlantida”
Sursa foto: Twitter/ Independent US
de Cerasela Stafie    |    12 Mai 2022   •   10:11

Descoperirea a ceea ce pare un drum pavat pe fundul Oceanului i-a surprins până și pe cercetărori. Incredibila formațiune de stâncă a fost găsită pe creasta Liliʻuokalani din Monumentul Național Marin Papahānaumokuakea (PMNM) din Oceanul Pacific, la nord de Insulele Hawaii.

PMNM este una dintre cele mai mari zone marine de conservare din lume – mai mare decât toate parcurile naționale din SUA la un loc. Oamenii de știință de la Ocean Exploration Trust spun că doar trei la sută din zona de conservare, care se află la peste 3.000 de metri sub suprafața oceanului, a fost explorată până acum.

Echipajul navei de cercetare Nautilus a văzut formațiunea și a descris-o drept ”drum din cărămidă galbenă” și ”drumul către Atlantida”. Un videoclip al descoperirii a fost publicat pe YouTube.

”Este drumul către Atlantida”, se aude spunând un cercetător. ”Drumul de cărămidă galbenă?”, adaugă altul, în timp ce un alt membru al echipei îl numește ”bizar” și ”incredibil”.

”Ceea ce poate arăta ca un drum din cărămidă galbenă” către orașul mitic Atlantida este cu adevărat un exemplu de geologie vulcanică activă antică! Corpul nostru de explorare a fost martorul unor formațiuni geologice incredibil de unice și fascinante”, au subliniat cercetătorii, potrivit Daily Mail.

Echipa a spus că obiectivul principal al ultimei lor expediții a fost de a colecta mostre, pentru a determina originea geologică și vârsta munților submarini și pentru a obține o mai bună înțelegere a formării insulelor Hawaii.

Ei au adăugat că munții submarini vor fi, de asemenea, cercetați pentru biodiversitate, în speranța de a găsi comunități bogate de corali și bureți, care se găsesc în mod obișnuit la aceste adâncimi.

Ce se știe despre Atlantida

Atlantida a fost consemnată în scrierile celebrului filozof grec Platon, în jurul anului 400 î.Hr. El a descris o civilizație insulară avansată, care a condus un vast imperiu maritim.

Potrivit lui Platon, Atlantida a existat cu aproximativ 9.000 de ani înainte de era sa. Orașul din centrul acestui imperiu a fost descris ca având, printre alte caracteristici, un port enorm și stâlpi uriași de intrare.

Avea un templu al zeului Poseidon și bucăți circulare masive de pământ sculptate. Se crede că un dezastru natural, un cataclismic, cum ar fi un tsunami sau un eveniment vulcanic, a distrus această civilizație.

Oamenii de știință nu au găsit încă dovezi concludente că Atlantida a existat vreodată și mulți savanți cred că Platon a inventat mitul ca o modalitate de a-și prezenta teoriile filozofice.

 

 

×
Subiecte în articol: Atlantida descoperire Oceanul Pacific
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close