Antena 3 Life Știinţă Descoperire uimitoare în Rusia. "Sunt vechi de 120 de milioane de ani şi sunt într-o stare perfectă"

Descoperire uimitoare în Rusia. "Sunt vechi de 120 de milioane de ani şi sunt într-o stare perfectă"

de O.P.    |    25 Iun 2014   •   07:14
Descoperire uimitoare în Rusia. "Sunt vechi de 120 de milioane de ani şi sunt într-o stare perfectă"

Paleontologii ruşi au descoperit în Siberia două schelete de dinozauri foarte bine conservate, vechi de aproximativ 100 milioane - 120 milioane de ani, au anunţat luni reprezentanţii muzeului care a coordonat acele săpături.

"Scheletele sunt intacte şi într-o stare foarte bună", a declarat Olga Feofanova, directoarea muzeului local care a realizat săpăturile.

"Se întâmplă foarte rar să găsim schelete de dinozauri, întregi şi într-o astfel de stare. Aceste descoperiri sunt foarte importante", a adăugat ea.

Cele două schelete au fost găsite la o adâncime de 2,5 metri, la finalul unor săpături care au durat mai bine de trei săptămâni, într-un sit renumit situat în apropiere de satul Şestakovo, în regiunea Kemerovo din Siberia.

Potrivit paleontologilor, este vorba de două exemplare de Psittacosaurus Sibiricus, bipede erbivore al căror schelet atingea o lungime de aproape doi metri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close