Antena 3 CNN Life Știinţă DESCOPERIRE UIMITOARE: Plasticul care face mobilul imposibil de distrus şi autoturismul să se repare singur

DESCOPERIRE UIMITOARE: Plasticul care face mobilul imposibil de distrus şi autoturismul să se repare singur

DESCOPERIRE UIMITOARE: Plasticul care face mobilul imposibil de distrus şi autoturismul să se repare singur
Sursa foto: foto: Jurnalul National
01 Apr 2012   •   18:06

Printr-un nou studiu făcut de cercetătorii de la University of Southern Mississippi s-a descoperit plasticul care imită pielea şi se vindecă singur atunci când este zgâriat sau tăiat, precizează theregister.co.uk. Acest material poate mima până şi sângerarea pentru a arăta o defecţiune.

Oamenii de ştiinţă au precizat că materialul poate fi folosit la construcţia multor produse, cum ar fi telefoane mobile, laptopuri sau chiar autoturisme.

"Mama Natură a dotat toate lucrurile cu sisteme biologice ce au abilitatea să se repare singure. Noul nostru plastic încearcă să imite natura, emiţând un semnal rosu atunci când este deteriorat şi sa se regenereze atunci cand este expus la o lumină / temperatură puternică sau la schimbările de pH. Materialul poate semnala avarii la structurile aparatelor de zbor. În acel moment, poate fi luată o decizie, de înlocuire a părţii avariate sau de expunere a acesteia la o lumină puternică", a declarat profesorul Marek Urban, cercetătorul şef de la Universitatea de Sud Mississippi.

×
Subiecte în articol: telefon mobil
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close