Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperirea care ar putea schimba Pământul. Cercetătorii au găsit o sursă importantă de energie "curată"

Descoperirea care ar putea schimba Pământul. Cercetătorii au găsit o sursă importantă de energie "curată"

Descoperirea care ar putea schimba Pământul. Cercetătorii au găsit o sursă importantă de energie "curată"
Sursa foto: Foto: blogs.discovermagazine.com
17 Sep 2012   •   09:07
Cercetătorii de la Universitatea din Vestul Australiei au identificat mai multe locuri din care pot fi extrase cantităţi importante de microalge cu ajutorul cărora se poate produce biocumbustibil.

Profesorul Bryan Boruff a studiat mai bine de 2250 de kilometri de pe ţărmul vestic al Australiei şi a descoperit aceste zone în regiunile Pilbara, Geraldton, Exmouth, Karratha şi Port Hedland.

Biocombustibilii din alge au potenţialul de a juca un rol important în obţinerea energiilor „curate”. Succesul lor economic depinde de producţia acestora la scară largă. De aceea, studiul acesta are o importanţă atât de mare”, a declarat profesorul Bryan Boruff , citat de Science Alert.

Potrivit profesorului Michael Borowitzka, de la Unjiversitatea din Murdoch, regiunile din vestul Australiei au un potenţial atât de mare în producerea biocombustibililor deoarece dispun de avantaje naturale precum: soare din abundenţă, pământ care nu poate fi folosit pentru agricultură şi apă din belşug (din oceanul Indian).

Cea mai mare centrală de producţie a microalgelor se află în Australia de Vest, la Hutt Lagoon.


 


 


 

×
Subiecte în articol: alge
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close