Descoperirea care va REVOLUŢIONA medicina. Femeile cu cancer mamar vor avea mai multe şanse de viaţă

de L.D.    |    20 Apr 2012   •   09:41
Descoperirea care va REVOLUŢIONA medicina. Femeile cu cancer mamar vor avea mai multe şanse de viaţă foto: topnews.in

Oamenii de ştiinţă britanici au dezvăluit printr-un nou studiu că există cel puţin 10 tipuri de cancer mamar, şi nu 4 cum se ştia până acum.

Astfel, tratamentul acestei boli se va putea îmbunătăţi semnificativ.

Cu toate acestea, cercetările trebuie să continue timp de 3-5 ani înainte ca femeile cu cancer mamar să se poată bucura de beneficiile unor tratamente individualizate, şi în consecinţă mai eficiente.

În ciuda descoperirilor făcute în ultimii ani privind această maladie, cancerul mamar continuă să fie extreme de răspândit, în Marea Britanie 1000 de femei fiind răpuse de această boală în fiecare lună, scrie Daily Mail.

Când o femeie este diagnosticată cu cancer mamar, tumora este clasificată în unul din cele patru tipuri identificate până în prezent, prin simpla observare a ţesutului la microscop. În funcţie de asta i se prescrie tratamentul, care de multe ori poate să nu aibă efectul scontat.

Studiul realizat de cercetătorii britanici şi publicat în prestigioasa revistă Nature explică de ce se întâmplă asta. Cercetătorii au analizat genele a peste 2.000 de tumori mamare şi au identificat cele 10 subtipuri ale bolii. În plus, au fost identificate mai multe gene care contribuie la creşterea şi răspândirea tumorii. Aceste descoperiri deschid calea dezvoltării unor noi medicamente, care să contracareze efectele maladiei. Astfel, fiecare subtip va trebui tratat cu un anumit medicament.

Parteneri
x close