Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperirea făcută cu ajutorul Google Earth care poate schimba istoria. Structurile mai vechi decât piramidele

Descoperirea făcută cu ajutorul Google Earth care poate schimba istoria. Structurile mai vechi decât piramidele

Descoperirea făcută cu ajutorul Google Earth care poate schimba istoria. Structurile mai vechi decât piramidele
de O.P.    |    13 Apr 2012   •   09:30

Mai multe movile, vechi de mai bine de 4000 de ani au fost descoperite în Peru, cu ajutorul Google Earth. Aceste formaţiuni cu atât mai interesante cu cât tot în Peru există şi liniile Nazca, ce reprezintă contururile unor animale desenate pe sol.

"Aceste formaţiuni vor fi ca un magnet pentru turişti. Unele au o vechime de peste 4.500 de ani şi au fost construite chiar mai devreme decât piramidele egiptene", a declarat  antropologul Robert Benfer, de la Universitatea din Missouri.

Aceste formaţiuni, descoperite în mai multe văi din Peru, au între 5 şi 400 de metri lungime. Profesorul american susţine că formaţiunile au fost construite de localnici care cărau roci şi pământ în coşuri împletite.

"Descoperirea va schimba tot ce ştiam despre perioada preistorică din Peru. Probabil aceste animale sunt reprezentări ale zodiacului andin", spune Benfer.

Însă există şi o altă teorie, conform căreia movilele reprezintă constelaţiile şi sunt aliniate ca acestea, scrie Daily Mail.




×
Subiecte în articol: descoperiri Google Earth istorie Peru
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close