x close

Descoperirea făcută de NASA pe un asteroid aflat aproape de Pământ. „Era acolo de la începutul sistemului solar”

de S.T.    |    12 Dec 2018   •   09:58
Descoperirea făcută de NASA pe un asteroid aflat aproape de Pământ. „Era acolo de la începutul sistemului solar” 534 Foto: pixabay.com

Nava spaţială OSIRIS-Rex a NASA a descoperit recent urme de apă pe un asteroid aflat relativ aproape de Pământ.

OSIRIS-REx, care s-a apropiat săptămâna trecută la mai puţin de 19 kilometri de asteroidul Bennu, aflat la circa 2,25 de milioane de kilometri distanţă de Pământ, a găsit urme de molecule de hidrogen şi oxigen, care intră în componenţa apei şi reprezintă o condiţie a vieţii, în suprafaţa stâncoasă a asteroidului.

Sonda, a cărei misiune este să aducă pe Pământ mostre de pe asteroid, în vederea studierii acestora, a fost lansată în 2016.

„Am găsit minerale bogate în apă care provin de la începutul sistemului solar, care sunt exact tipul de mostre pe care am dorit să le găsim şi să le aducem pe Pământ”, a declarat Dante Lauretta, cercetător planetar la Universitatea din Arizona şi investigator principal al misiunii OSIRIS-Rex.

Amy Simon, cercetător la Goddard Space Flight Center al NASA din Maryland, susține că atunci când mostrele de materie vor fi aduse pe Pământ, în 2023, cercetătorii vor primi o comoară de informaţii noi despre istoria şi evoluţia sistemului solar.

 

 

Citeşte mai multe despre:

NASA asteroid apa
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati