Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperirea remarcabilă făcută de arheologi în nordul Germaniei

Descoperirea remarcabilă făcută de arheologi în nordul Germaniei

Descoperirea remarcabilă făcută de arheologi în nordul Germaniei
Sursa foto: Foto: Andres S. Dobat, Aarhus Universitet
13 Iul 2012   •   08:36
Ruinele unui oraş din secolul al VIII-lea au fost dezgropate de arheologi în nordul Germaniei. Cercetătorii cred că aceasta este una dintre cele mai vechi aşezări de vikingi descoperite până în prezent, relatează National Geographic.

Locul în care arheologii au făcut această descoperire se află la graniţa cu Danemarca. Oamenii de ştiinţă cred că au descoperit oraşul viking Sliasthrop. Aşezarea era folosită drept bază militară de către regii scandinavi. Până în prezent, nu se cunoştea locul exact al oraşului, a precizat arheologul Andres Dobat de la Universitatea din Danemarca.

Cercetări viitoare vor dovedi dacă ruinele descoperite fac într-adevăr parte din oraşul Sliasthrop. În orice caz, descoperirea oferă informaţii importante despre modul de organizare militară şi urbană de la începutul perioadei Vikingilor.

Până în prezent, arheologii au dezgropat peste 30 de clădiri. Excavaţiile au început în 2010. Potrivit estimărilor făcute pe baza fotografiilor realizate din aer, oraşul cuprinde în total peste 200 de clădiri.

Cea mai mare dintre clădirile descoperite până acum măsoară mai mult de 30 de metri în lungime şi 9 în lăţime. În pereţii casei au fost descoperite mai multe săgeţi înfipte, ceea ce sugerează că oraşul a căzut pradă unui atac violent.

Arheologii au mai descoperit bijuterii, monede de argint şi mărgele din sticlă.


 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close