Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperirea remarcabilă făcută în Cluj. Arheologii au fost impresionaţi de ceea ce au găsit în curtea unei foste mănăstiri

Descoperirea remarcabilă făcută în Cluj. Arheologii au fost impresionaţi de ceea ce au găsit în curtea unei foste mănăstiri

Descoperirea remarcabilă făcută în Cluj. Arheologii au fost impresionaţi de ceea ce au găsit în curtea unei foste mănăstiri
Sursa foto: Foto: guestofaguest.com
18 Apr 2013   •   18:12

Mai multe schelete din epoca medievală au fost descoperite de către o echipă a Institutului de Arheologie şi Istoria Artei din Cluj-Napoca în curtea unei foste mănăstiri dominicane. Printre schelete se află şi cele ale doi tineri care se ţin de mână, informează Mediafax.

Anunţul a fost făcut de cercetătorul principal Adrian Rusu de la Institutul de Arheologie şi Istoria Artei a Academiei Române din Cluj-Napoca, specialist în epoca medievală.

"Printre schelete se aflau şi cele aparţinând unui cuplu de tineri de circa 30 de ani, bărbat şi femeie, aşezate faţă în faţă, care se ţineau de mână şi care au fost îngropaţi împreună. Este un caz ciudat, un fel de Romeo şi Julieta. Am descoperit că bărbatul a murit în urma unui accident, osul sternului fiind spart de un obiect contondent, iar femeia, care a fost îngropată cu el, probabil că a făcut infarct la aflarea veştii. Altă explicaţie nu găsim. Scheletele aparţin epocii medievale, din perioada 1.450 - 1.550, fiind un lucru normal ca în jurul unei biserici să se afle morminte", a spus Rusu.

Cercetătorul a afirmat că, în zonă, a mai fost descoperit şi scheletul unui copil, dar şi oase din partea de jos a piciorului, aparţinând unui al patrulea schelet.

Lucrările efectuate de specialiştii Institutului de Arheologie împreună cu cei ai Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca fac parte dintr-un proiect de restaurare a fostei mănăstiri dominicane din Cluj-Napoca, monument istoric ce datează din secolul al XIV-lea.





 

 

×
Subiecte în articol: descoperire arheologica
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close