Antena 3 CNN Life Știinţă Descoperirea UIMITOARE care dărâmă tot ce se ştia despre SIDA

Descoperirea UIMITOARE care dărâmă tot ce se ştia despre SIDA

Descoperirea UIMITOARE care dărâmă tot ce se ştia despre SIDA
Sursa foto: foto: gingalatera.wordpress.com
26 Apr 2012   •   22:25

Descoperire fără precedent în lupta împotriva SIDA. Medicii spanioli au identificat melecula responsabilă pentru răspândirea virusului HIV. Descoperirea va permite realizarea unui vaccin care să împiedice avansarea bolii, spun medicii din Barcelona.

Aceasta este o moleculă a cărei prezenţe permite împrăştierea virusului în corp.

Medicii din Barcelona spun că descoperirea reprezintă un mare pas înainte în lupta împotriva SIDA. Asta nu înseamnă însă că s-a găsit leacul care să permită eliminarea virusului HIV, spun specialiştii.

Virusurile care au această moleculă profită de sistemul imunitar pentru a călători spre glande unde distrug celulele care ar trebui să ne apere de infecţii.

Medicii speră ca descoperirea să ducă în curând la realizarea unui medicament care să ajute la stoparea răspândirii virusului.

Practic putem folosi această moleculă pentru a bloca intrarea virusului în corp prin celulele dendritice.

Virusul HIV este în acest moment tratabil, dar nu vindecat. Momentul în care oprim tratamentul, virusul se întoarce în plasă.

Descoperirea spaniolilor vine într-un moment delicat pentru sectorul medical iberic, în care Ministrul Sănătăţii intenţionează să taie fondurile pentru cercetare şi analize.

×
Subiecte în articol: HIV SIDA virus
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close