Detaliul care schimbă ISTORIA unei ţări. "Am înmărmurit când am văzut rezultatele cercetărilor"

de O.P.    |    02 Iul 2013   •   09:48
Detaliul care schimbă ISTORIA unei ţări. "Am înmărmurit când am văzut rezultatele cercetărilor"

Faimosul căpital James Cook, cel despre care se crede că a ajuns pe coasta de est a Australiei, s-ar putea să nu fi fost primul european care a pus piciorul în această ţară.

Un craniu descoperit în partea de nord a regiunii New South Wales aduce o lumină nouă asupra istoriei acestei naţiuni.

Testele efectuate de oamenii de ştiinţă asupra craniului au avut rezultate neaşteptate: craniul a aparţinut unui bărbat alb, născut în jurul anului 1650, cum mult înainte de 1770, anul în care James Cook a ajuns pe coasta de est a Australiei la bordul navei Endeavour.

"Testele ADN au arătat că este vorba despre un bărbat”, a detaliat sergentul John Williamson pentru ziarul australian The Daily Telegraph. "Mai mult, în raportul antropologului se arată că acest craniu a aparţinut unui caucazian cu vârsta cuprinsă între 28 şi 65 de ani”, a mai relatat sergentul.

Aceste rezultate duc la rescrierea istoriei acestei ţări, însă istoricii australieni sunt mai sceptici privind veridicitatea lor: "Înainte să rescriem istoria colonizării europene trebuie să luăm în calcul mai mult elemente, mai ales circumstanţele acestei descoperiri”, a comentat arheologul Adam Ford.

x close