Antena 3 CNN Life Știinţă Detaliul care schimbă ISTORIA unei ţări. "Am înmărmurit când am văzut rezultatele cercetărilor"

Detaliul care schimbă ISTORIA unei ţări. "Am înmărmurit când am văzut rezultatele cercetărilor"

Detaliul care schimbă ISTORIA unei ţări. "Am înmărmurit când am văzut rezultatele cercetărilor"
de O.P.    |    02 Iul 2013   •   09:48

Faimosul căpital James Cook, cel despre care se crede că a ajuns pe coasta de est a Australiei, s-ar putea să nu fi fost primul european care a pus piciorul în această ţară.

Un craniu descoperit în partea de nord a regiunii New South Wales aduce o lumină nouă asupra istoriei acestei naţiuni.

Testele efectuate de oamenii de ştiinţă asupra craniului au avut rezultate neaşteptate: craniul a aparţinut unui bărbat alb, născut în jurul anului 1650, cum mult înainte de 1770, anul în care James Cook a ajuns pe coasta de est a Australiei la bordul navei Endeavour.

"Testele ADN au arătat că este vorba despre un bărbat”, a detaliat sergentul John Williamson pentru ziarul australian The Daily Telegraph. "Mai mult, în raportul antropologului se arată că acest craniu a aparţinut unui caucazian cu vârsta cuprinsă între 28 şi 65 de ani”, a mai relatat sergentul.

Aceste rezultate duc la rescrierea istoriei acestei ţări, însă istoricii australieni sunt mai sceptici privind veridicitatea lor: "Înainte să rescriem istoria colonizării europene trebuie să luăm în calcul mai mult elemente, mai ales circumstanţele acestei descoperiri”, a comentat arheologul Adam Ford.

×
Subiecte în articol: descoperiri arheologie arheologi Australia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close